SEG A/S

Vestervig Fjernvarme

En 1.2 MW luft-vand varmepumpe i kombination med en 2.000 m3 akkumuleringstank blev i 2021 projekteret, opstillet og indkørt hos Vestervig Fjernvarme.

Fenagy har leveret varmepumpen inklusive fordampere og stativ til anlægget.

Styringsmæssigt er der lavet en simpel kommunikation med det eksisterende SRO-anlæg, og derudover er der samarbejde med el-grossist, hvor man på daglig basis melder ind i el-markedet for at opnå gunstige varmeproduktionspriser.

Anlægget har overgået forventningerne til kapacitet og COP under stort set alle driftsforhold, og afrimning er blevet optimeret, så det fungerer uden at vi overhovedet tænker på det.

Vestervig har ydermere valgt at tegne en udvidet serviceaftale på anlægget. Det blev valgt, da der var tale om en af de allerførste maskiner fra FENAGY, og man gerne vil have forudsigelighed på service og vedligehold.

For driftsleder Preben Bjerre har det været et godt og spændende forløb: ”Vi er godt tilfredse med råd- og vejledning fra SEG og med vores valg af Fenagy som leverandør af varmepumpen. Dertil er vi meget glade for den nye akkumuleringstank, som giver os en meget bedre driftsplanlægning på anlægget”.